Over mijn tuinblog

Welkom op mijn tuinblog met bezieling, over het groener maken van de tuin! 

Digging for Green’ is een woordspeling op basis van het Engelse begrip: “Digging for gold.” Ik word dolenthousiast van nieuwe planten. Ik heb ze liever dan sierraden. Voor mij zijn planten zo waardevol; ze zijn mijn goud. Ik wil me met steeds meer groen verrijken. Als Groen het te bereiken doel is, dan komt dat niet vanzelf. Er moet voor gewerkt worden, daar staat ‘digging’ voor. Het is werk waar ik intens van geniet: “I’m digging it!” In dit tuinblog kun je lezen over mijn plezier en de betekenis die ik geef aan het tuinieren, maar ook over het werk dat ik in de tuin verzet. 

Mijn passie voor tuinen en tuinieren begon toen ik nog een klein meisje was. In de (moes-, sier-, bostuin) rond de woonboerderij van mijn grootouders en vooral in de tuin rond het huis van een duivenvriend van mijn vader, waar we onze vakanties doorbrachten.

Een magische plek was dat voor mij. Voor mijn vader begon er misschien niet meteen zo’n ontspannen vakantie. De tuin was zo beperkt onderhouden, dat hij na aankomst begon met het maaien van het gras door middel van een zeis. Het gras was te lang voor de grasmaaier. Maar ik, klein werkloos meisje, stapte meteen een andere wereld binnen van dromen en fantasie. Een wereld van elfjes en kabouters. Waar ik helemaal vrij was tussen de bomen, bloemen en planten. Waar ik leerde wie ik was door te luisteren naar de ruisende stem van de wind en het wezen van de beplanting. Waar ik rondliep met een tamme duif op mijn hoofd en met kippenkuikentjes in mijn handen. Waar de wereld te ontdekken viel en waar niets ter wereld mij kon deren.

Ik besloot dat ik later een tuin zou hebben die ook weelderig groen zou zijn. Vol met leven. Vol met geheime plekjes en met manshoge bloemen waar ik tussendoor zou kunnen wandelen. Een tuin die mij veilig omarmt.

De passie en de spirituele beleving zijn gebleven en een tuin is er een aantal jaar geleden gekomen. Een voortuin en een achtertuin. Een perceeltje van 411 m2. Maar heb ik inmiddels de sprookjestuin waar ik als klein meisje van droomde? Nee. Als meisje van 36 nóg niet. Nog lang niet. Ik werk echter binnen de beperkte omvang met groot enthousiasme aan het realiseren van mijn droomtuin. Hij zal er komen!

Op mijn tuinblog ‘Digging for Green’ deel ik mijn liefde voor planten, wat de tuin mij leert over mijn diepste zielenroerselen, het dagelijks leven en levens(beschouwelijke) vragen, wat de tuin voor mij doet, en ook mijn pogingen om de fruit- en siertuin, stukje bij beetje groener te maken. Steeds minder steen en aarde: steeds meer groen.

Ontstenen/vergroenen is een hip streven, heb ik opgemerkt, welke past bij de ontwakende tijdsgeest. Ik loop mee in een groeiende parade van kleine wereldverbeteraars die herontdekken welke diepere betekenis de tuin kan hebben.

Delen wij dezelfde liefde voor groen in de tuin?

Streef jij een vergelijkbaar groen doel na?

Vind je het leuk om je te laten inspireren?

Of om te lachen om mijn fouten en hersenspinsels?

Mij vooruit te helpen door middel van jouw reacties?

Ja? Top!

Kijk dan mee over mijn schouder en lees mijn spirituele tuinblogs!

 

Copyright

De gehele inhoud van deze website is auteursrechtelijk beschermd. Wil je toestemming om teksten of foto’s te gebruiken? Neem dan contact met me op via: marjolein@diggingforgreen.com

 

Voorbeeld(opent in een nieuwe tab)